CONSULTING ARCHITECTS, URBAN DESIGNERS & PROPERTY INVESTORS

Bellwood Road 

 

This site provided a series of challenges. The rear of the property had a steep slope leading to a lower level garden area.

The task was to design a modern space that was child friendly. This was achieved by created a graduated slope in front of the new external decking. The slope is broken up by a terrace area situated halfways down the incline.

The client can use this terrace space as an additional recreation area that overlooks the children playing in the garden area below

The extension itself is minimalistic - high level strip windows on each side allow for additional light penetration. The south facing facade opens up - creating excellent views out towards the garden.

Internal wood burners produce a comfortable atmosphere - while also maintaing the modern feel of the new space.